Friesland, die Wassersportprovinz der Niederlande, hat alles zu bietenFriesland is dé watersportprovincie van Nederland, waar ontzettend veel te beleven valt. Ontdek in dit blog meer over deze mooie provincie en haar pittoreske stadjes. Want wat is er nou leuker dan Friesland te ontdekkend door middel van een duurzame vaarvakantie?


Vaarroutes

Friesland heeft diverse vaarroutes en met de stille boten van Natural Yachts valt er optimaal te genieten van de prachtige plekjes en natuur die de provincie rijk is. Daarnaast biedt Marrekrite rustige ligplaatsen aan in de natuur. Aanboord van de verhuur jachten ligt een kaart waarop precies te zien is waar aan te meren. Verder zijn er verschillende trajecten te bevaren, waarmee er meerdere dorpjes en steden kunnen worden bezocht.


De Elfstedentocht

Wanneer u aan Friesland denkt, denkt u vaak ook aan de Elfstedentocht. Van dit fenomeen gaan de harten van menig schaatsliefhebber sneller kloppen. Maar niet alleen schaatsend valt deze route af te leggen, ook per fiets, motor óf boot. En alhoewel de gehele tocht varend wellicht iets te lang is voor een week varen, is het bezoeken van een aantal van deze stadjes in combinatie met een leuke vaarroute zeker de moeite waard!Leeuwarden

Als hoofdstad van de provincie Friesland, trappen we af met Leeuwarden in het Fries ook wel ‘Ljouwert’ genoemd. In deze stad valt van alles te beleven, zowel op het gebied van kunst en cultuur als horeca. Deze stad heeft werkelijk alles! Daarnaast droeg Leeuwarden in 2018 de titel ‘culturele hoofdstad van Europa’, wat genoeg sporen heeft nagelaten. Verder heeft de stad ook vele leuke musea en bezienswaardigheden met als klap op de vuurpijl de Oldehove toren die zo scheef staat als de toren van Pisa, waardoor het net voelt alsof je je heel even in Italië bevindt! Tot slot is het ook leuk om met de boot aan te meren in de ‘Prinsentuin’ en vanaf daar het centrum van Leeuwarden te ontdekken.Sloten

Van de hoofdstad van Friesland gaan we door naar het kleinste stadje die onze provincie lief is. Sloten is misschien wel het kleinst, maar zeker niet het minst. In deze stad zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder bijvoorbeeld het kanon. Normaal gesproken is het mogelijk om elke vrijdagavond in het hoogseizoen een traditionele afvuur ceremonie bij te wonen. Daarnaast bevindt zich vlak bij het kanon een grote korenmolen en heeft het stadje vele idyllische huisjes en poorten. Verder is de jaarmarkt ‘Sipelsneon’ een terugkerend evenement in Sloten, wat vernoemd is naar de vorm van de vesting van de stad. Zeker een bezoekje waard aangezien je binnen ongeveer 1,5 uur varen vanuit onze haven Heeg al in het mooie Sloten bent!


Stavoren

Als watersportliefhebber valt Stavoren ook zeker niet te missen in het rijtje aan mooie steden in Friesland. Dit stadje ligt aan het IJsselmeer en doet door haar kleurrijke havenhuisjes wat denken aan de havenstad Kopenhagen. Erg leuk om langs te varen dus! Daarnaast heeft Stavoren door haar ligging en uitgebreide geschiedenis, ontzettend veel mooie monumentale panden, die stuk voor stuk een verhaal vertellen. Hierbij mag het Friese volksverhaal van het vrouwtje van Stavoren natuurlijk niet ontbreken.


Tot zover de eerste aantal steden die onze provincie rijk is. Volgende week komen er weer nieuwe plaatsen aan bod, met elk bijzondere en leuke bezienswaardigheden! Bekijk meer informatie op Visit Friesland, of ontdek de verschillende vaarroutes.


Wilt u ook een jacht huren om de provincie Friesland mee te ontdekken? Bekijk de verhuurvloot van Natural Yachts.